На саемот „Продекспо“-кавадречката винарија ги освои потрошувачите со своите врвни вина Вирго и Фиано

Вината на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ ги собраа позитивните критики на илјадиниците посетители на годинешното издание на најголемиот саем за храна и вино во Русија и Источна Европа, „Продекспо 2018“.Претставниците од трговскиот, хотелскиот и ресторански сектор се буквално воодушевени од квалитетот на вината на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“, кој на овој саем се претстави со целата палета од брендот „Вирго“, во која е вклучен и најновиот адут на винаријата, виното „Фиано“ кое поради бројните специфичности е во центарот на вниманието.Претставувањето на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ на годинешното издание на „Продекспо 2018“ е во во организација на Македонско-руската стопанска комора и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

media-share-0-02-04-ded33636c2d207958b399e6227cd1d48bdcdd05dd9b8ccb7ea1af2feda318d6c-4ebdc503-9c98-4713-b9b7-ad06802b2ead.jpg

media-share-0-02-04-a8778fc6c97a9f732bb57a9db8066636618e47a435a5247fd4c4d28f2db9bed0-30727a6d-0ce3-45df-ad53-4caf61416d40.jpg