Постарите кавадарчани сигурно ги паметаат леблебиџијата Живко Пеливанов.

На ова фотографија тој се наоѓа на панаѓурот во Кавадарци и продава од своите производи(леблебија,семки,кикирики и др.). Живко беше атракција бидејки знаеше со својот продорен глас, но и со досетките да ги привлече муштериите. Фотографијата е од панаѓурот во 1958 година