МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, се одржа концерт на “Македонски брас квартет“.Настапија во состав: Стојанче Косовски - труба, Александар Златески - труба, Горан Јанев - хорна, Владан Дробицки - тромбон.

Концертот е во рамките на манифестацијата “Нов културен бран 2018“, подржан од Министерството за култура на Република Македонија.Брас квартетот е основан 1913 година а настапувал во ;Прилеп,Охрид,Тетово,Бериво, Скопје самостојни или во рамките на фестивали.Тие се млади квалтетни музичари кои звучат професионално.Кавадаречката публика синоќа се увери во тоа.Директорот на Домот на Културата Александар Малинков накратко ги претстави членовите на Брас квартетот-а публиката уживаше во прграмата одбрана за настапот во Кавадарци.