Во бибиотеката Феткин денеска се одржа 6-концерт - музички хепенинг „Во светот на бајките“ кој го следеа ученици, наставнички и директорката на ООУ„ТХТ“

Музичката средба ја одржа нашиот сограѓанин Љупчо Коскаров кој долго време живее и работи во Скопје а со својата интернационалан кариера е познат во музичкиот свет кај нас и во светот. Се работи за Концерт на класична популарна музика на Квартетот „Коскаров“ на дела од творештвото на Моцарт, Штраус, Брамс и други домашни и странски популарни автори .Квартетот веќе шеста година гостува во неговито родно Кавадарци а денеска изведбите ги следеа професори со директорката на ООУ„Т.Х.Т„ каде тој го завршува основното образование.,

Директорката на Библиотеката Феткин,Весна Гркова, ги поздрави сите присутни на настанот.Ова институција од образованието и културата се истакнува со начинит на комуникација со учениците и јавноста во рамките на својата дејност, преку низата на настани; концерти, читања,работилници, промоции,интерактивни средби и други начини на стручни и едукативни активности.