МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во ОК на ВМРО-ДПМНЕ претседателот и раководството на партијата во Кавадарци приредија прием за сите членови и симпатизери

На приемот присуствуваа пратеникот во Парламентот Весна Пемова,градоначалникот Митко Јанчев, гости од Извршниот комитет,гости од ОК н ВМРО-ДПМНЕ Неготино и голем број членови и симпатизери.

Во своето обраќање и честитка претседателот на партијата во Кавадарци Зоран Јованчев рече.

-„Ова година за нас е значајна бидејќи во неа се доекипиравме, реформиравме.Одржавме голем број на состаноци,учествувцане на протесеткниот марш на 2 јуни.Црпевме идеи од граѓаните,а тие ни ја дадоа и навигацијата како да се однесуваме на референдумот на 30 септември ова годна.СЕга ни рестои ажурирање на членството.На општинско ниво како Совет ги поддржавме сите иницијативи кои дојдоа од страна на градоначалникот.

„На држано ниво- рече Јованчев „2018 беше година на сиромаштија , година на економска криза,година во која не се исполнија ветувањата за: 100 илјади денари плата на докторите и 30.000 просечна плата по вработен,„

-„Од Кавадарци порачувам ,ВМРО е разбудено,ВМРО е на нозе, и со народот.Во 2019 ќе ги добиеме Претседателските избори , а потоа се создаваат услови за предверемни парламентарни избори.Ќе ја исправиме Репубоика Макеонија кон ЕУ и Нато., со гордо исправена глава

„На сите ви ги честитатам новогодишните и Божиќните празници.Поминете ги со своите блиски. Имајте топлина во вашите домови а на Репубика Македониј да и посакаме многу среќа, успех и за многу години„- рече претседетелот на ОК - ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци - Зоран Јованчев.

1111111111111111111.PNG

44445555555555555555.PNG

2222222222222222.PNG