Придружуван од директорот на ЈЗУ Општа Болница Кавадарци - Д-р Диме Коцев , началникот Д-р Орданка Емшова-Јовановска и персоналот на Детско одделение , денеска градоначалникот Митко Јанчев,ги посети малите пациенти на ова одделние и им подари новогодишни пакетчиња.Некои од малите пациентите денеска заминуваат дома, дел остануваат да се лекуваат.На сите ним им поскааа брзо оздравување.