На денешното заседание беше одржана презентација поврзана со гасификацијата на Општина Кавадарци. Ако за неколку месеци биде изготвен проектот за терцијалната мрежа во Општината односно градот Кавадарци, за која се потребни над 1.700.000 евра, уште ова лето можат да започнат конретните градежни активности на изградбата.Во втора фаза ке се гради примарната мрежа до домаќинствата и другите стопански субјекти.

На седницата денеска се расправше за 45 материјали , главно од сферата на финасиското работење на образовните и институциите од културата,а централна беше презентацијата за гасификацијата на Кавадарци која ако се тече според планот може да започне уште ова година.Тоа го најавија од компанијата ФИЛБИД -ДООЕЛ Скопје чиј претставник Мирко Стојанов ја одржа денешната презентација пред советниците.Гасификацијата на терцијалната мреѓа ке чини над 1.700.000 евра, а потоа ке следува 2 фаза поврзување на донаќинствата со гас, кој е моментално најефтин енергенс, кој најмалку загадува и е најисплатилив-технилки и научно докажано.

На денешната седница градоначалникот Митко Јанчев, пред претресот на сите материјали јавно обзнани дека Општина Кавадарци во однос на отчетноста и транпарентноста значително го зголемила својот рејтинг и углед на ниво на држава.Од 38 место сега е на високото 3 место , што е значително подобрување.Овде е значаен придонесот на градоначалнкот неговиот тим и Советот во однос на јавните набавки,договорите и други форми во кој се вклучуваат изведувачи на разни услуги и презентирање на Општината на медиумите и воопшто во јавноста.Во ова смисла градоначалникот Митко Јанчев им се обрати ја советниците и граѓаните:

000766666666666666666.png

00088888888888888888.jpg

6007888888888888888.jpg