МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Друштвото на Развигор Тентов и Пешо Грозданов снимени кај “Кривата Чешма“ во Кавадарци 1929 година. Скоро сите чешми во градот навечер биле осветлени со помош на фенери.

Фотографијата ја направил фотографот Андон Димитров.

П.Камчевски