Денеска во Кавадарци беше одбележан Светскиот ден на белиот стап-Денoт на слепите лица.Свеченост на Здружението на слепи лица.

По повод 15 Октомври денот на белиот стап односно Ден на слепите и лица со оштетен вид, со поддршка на општина Росоман вчера во спортската сала Здруженијата на слепи и лица со оштетен вид од Скопје, Прилеп, Битола и Кавадарци организираа средба и спортски натпревари.

73220930_951726611864810_4961564800367722496_n.jpg72667168_951730325197772_1764910892102713344_n.jpg72698347_2780785828607159_1634031783915814912_n.jpg72554643_2780785925273816_4188563737554190336_n.jpg72478573_2780785975273811_9188231177079619584_n.jpg