Според најновите податоци , 2 лица од Кавадарци и едно од Росоман се позитивни на коронавирус .„Во Кавадарци тоа се медицинска сестра на возраст од 57 години, која веќе била во изолација како и 80 годишен граѓанин , кој контакттирал со медицински лица поради сопствени здравствени проблеми. Во Росоман заразен е 31 годишен пациент . Инаку тие се на домашно лекување и имаат благи симптоми" - информираат од ЦЈЗ Кавадарци.Инаку во моментот во Кавадарци активни се осум случаи на коронавирусот.

м.д.