Зоран Јованчев на последните Парламентарни избори беше избран за пратеник во Парламентоит од Кавадарци

„Согласно изборниот законик Општинската изборна комисија Кавадарци денеска додели Уверение за избран советник во Советото на општината на Весна Ѓорѓиева.На шестите локални избори одржани на 15 октомври 2017 година Ѓорѓеива се наоѓаше на листата на кандидати од Коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Решението во името на ОИК го предаде претседателот на комисијата Зоран Костов.Весна Ѓорѓиева во Советот на општината Кавадарци доаѓа на местото на досегашниот советник Зоран Јованчев, кој на неодамна одржаните вонредни парламентарни избори беше избран за пратеник во македонското собрание.“- се наведува во службеното соопштение од Собранието на Општина Кавадарци.

м.д.

117135159_660684344791867_8711302321614378940_n