„Општина Росоман ги известува жителите дека денес 12.08.2020 година (Среда) со почеток во 22 часот ќе се изврши терестичка дезинсекција за уништување на возрасни форми на комарци и останатите малестанти на територијата на општина Росоман.Општина Росоман апелира до пчеларите навреме да превземат мерки за заштита на пчелите.Прскањето кое беше закажано на 04.08.2020 беше одложено поради лошите временски услови,„ се неведува во соопштението од Општина Росоман.