Денес пратеникот на ВМРО ДПМНЕ од Кавадарци Зоран Јованчев достави барање за надзорна расправа во Собранието на Р.Македонија во врска со откупот на грозје од годоинашѓната реколта во Кавадарци и Тиквешијата. Видено од Goce Angelovski во 14:24