Според раководителот на ЦЈЗ Кавадарци Д-р спец.епидемиолог Ристе Јовановски до 13.30 часот во Кавадарци има вупно 28 позитивни на Ковид 19.Во ова демноноќие починало едно лице на 84 години, а меѓу позитивни се и 3-здравствени работници во Кавадарци.

Во Неготино позитивни се 17 лица. Од овој град има и починато лице на 40 години. Во Демир Капија се регистрирани 5 и во Росоман 2 лица.

Сите позитивни во овој регион се на возраст од 9 до 86 години.

м.д.