Убавите работи , во овие времиња,се `се поретки,особено оние во кој човекот ни е пред се. А токму вниманието кон некого предизвикува позитивна емоција која ни ја поткрева целата психа .Бележиме еден таков пример,речиси непознат за наши прилики.Салонот на цвеќиња „Китка„, деновиве подари по еден цвет на здравствените работници во Ковид центарит во Кавадарци во ЈЗУ Општа болница Кавадарци со проширена надлежност Кавадарци.Во нивното обраќање до јавноста се наведува :

"Да предизвикаш насмевка, во ова тешко време ,и не е така лесна работа. Со еден цвет и порака " Биди силен", сакавме да им посакаме на здравствените работници да бидат храбри а ние послушни, за тие да имаат што помалку работа. Нашата цел беше насмевката, и ја добивме и по 24 часовната смена на вработените од Ковид центарот. Во текот на денот и останатите здравствени работници ќе добијат цвет за убав ден." - тимот на Китка.

Китка продожува со ова несекојневна акицја.Денеска ќе им подари цвеќиња на сите останати здравствени работници.

130495575_495673341396101_3628874615150373582_n 130696783_3649650585090981_3699168962609357491_n 130959699_718010882472499_9104587690224063385_n 131087029_871749423655514_7950023565253710400_n