ДО 13 ЧАСОТ СОБРАНИ 23 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Денеска во големата сала на Општина Кавадарци се одржа крводарителска акција во организација на ОО на Црвениот Крст Кавадарци и Институтот за трансфузиона медицина (ИТМ) . Организаторот ги превзеде сите мерки за превенција и заштита од Ковид 19: дезинфекција на раце, мерење телесна температура пред да се дарува крв, носење на заштитна опрема , а оние кои изразија желба да даруваат крв мораа да пополнат и Ковид прашалник. Според информациите од лице место до 13 часот беа собрани 23 крвни единици. До крајот на акцијата организаторот очекуваше уште неколку дарители.

Благодарност за сите крводарители кои ја даруваат својата драгоцена течност, а благодарност и до домаќинот Општина Кавадарци за нивното гостопримство.

м.в.

140713641_236611681269528_4857992610775671915_n

140662160_229708255324638_1312091052897240713_n 140696006_879198272891122_6732847049892110633_n 140700417_816641939067315_6132672285085624058_n 140826156_112328947383701_2761936704936398832_n 141091028_2751590748485701_1971344579934479146_n