МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

НЕГА ЦЕНТАР ПРЕКУ ЦРВЕН КРСТ КАВАДАРЦИ

ОКОЛУ 11 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОБЕЗБЕДИ ВЛАДАТА ЗА ПРОЕКТОТ ЗА РАЗВОЈ НА СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

Црвениот крст Кавадарци денес ја претстави новата услуга која ке ја воспостави во наредниот период од 18 месеци во соработка со Општина Кавадарци. Накратко кажано Црвен крст обучува 20 негуватели кои треба да дадат нега на 100 стари и изнемоштени лица во нивните домови. За самиот проект говореше градоначалникот Митко Јанчев а за деталите за проектот и оние кои ке бидат вклучени во истиот говореше секретарот на Црвениот Крст Кавадарци, Роза Илова.

М.В.

169471502_868925503672492_1551819837467005335_n 169514380_851764652068762_7064779832914654042_n 169856082_4122765157787722_4468470493987658445_n 170219830_514729429932124_5735331274093919308_n