МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

РАБОТИТЕ ОДАТ ДОБРО.

Се работи за темелна реконструкција во СОУ„К.С Брко“ која се одвива ова лето.ДЕновиве бевме во посета на учлиштето и од градоначалниикот Митко Јанчев дознавме дека овде речиси долго време малку е вложувано ,и затоа се прават напори да се надомести тоа , за да се дојде до солидна основа за добри услови школување.Една од најважниоте придобивки е воведувањето на едносменско работење.

-Аплицирано е до Министерствиото за образование за вложувања за промена на покривот и целосна реконструкција на Спортската сала .Тоа се очекува да се случи в година .

ДРАГИ ТАШЕВ- директор на СОУ „Киро Спанџов Брко„ вели дека во моментов се одвиваат обемни работи на главните холови,подот, зудовите,вратите, оградите на скалите и слично. До 1 септември сите започнатити работи ке бидат завршени.

Училиштето го менува имиџот дека во него се школуваат исклучиво машко. Тоа тој го поткрепи со податокот дека 20 насто е сега запишаните ученици се од женски пол.

м.д.