МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска добивме службено известување од Кабинетот на Градоначалникот Митко Јанчев за мерkите кои се преземени во врска со физичкото насилство кое се случило во ООУ„Т.В.Пепето,, меѓу две вработрени. Во допиост до нашата редакција се вели:

„Локална самоуправа Кавадарци претставувана од Градоначалник Г-дин Митко Јанчев, ве известува дека по направените согледувања и факти за настанат инцидент ( физичко насилство) во ООУ Тошо В. Пепето се превземени сите законски дејствија во врска со физичко насилство од страна на еден вработен врз друг.

Доставено е укажување за постапување од Градоначалникот до директорот и направени се постапки од страна на Овластената просветна инспекторка согласно нејзините законски овластувања.

За понатамошните постапки од страна на училиштето и општината ќе бидете благовремено известени., -се наведува во известувањет иод Кабинетот на Јанчев.

555