По иницијатива на ИПО „Јадран“ наречена ,, ИСЧИСТИ ЈА ПЛАНИНАТА - МАКЕДОНИЈА,, - Извидничкиот одред „Авантуристи“ Кавадарци се приклучи со 20 волонтери кои успешно го исчистија патот од Манастирот „Свети Спас„ до главниот асфалт каде што се поврзува. На оваа акција собран е смет од 4 м3. Преку оваа акција „Авантуристи“ апелираатр ѓубрето да се фрла на соодветно место и со тоа да ја спасиме природата од загадување. И само така ќе се СОЗДАВА ПОДОБАР СВЕТ. Тие упоатуваат благодарност до ЈП „Комуналец“ Кавадарци кој ја подржа на акцијата... Извиднички одред Авантуристи Кавадарци / Scout group Adventurers Kavadarci 282012036_537167867909848_8059923496722097747_n 282114196_537167927909842_2927020214541774242_n 282142627_537167754576526_3433896472040267992_n 282999813_537167971243171_4566675034938227514_n