МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

-Вчера попадне учесниците пристигнаа во Кавадарци.

1000 километри за Тоше и неговит краток живот, споменот за него.Велосипедистите од ,,Тиквешки Точакџии,, и годинава по паузата поради пандемијатаа ,повторно возеа во чест на нашиот Тодот Проески, и ја извозија ВЕЛО турата од Нива Градишка до Крушево во негова чест.

Се работи за мала група ентизијасти- велоспедисти кои со својата одважност и пред се издржливост во спомен на Тоше, возат напорна трка. Релацијата која ја споменавме ја возеа 2018,2019 и еве и ова година. Крајна дестинација е Крушево,вечното почивалиште на Тоше, каде положија свеќе, а истовремнено го посетија и негивиот музеј.

Вшера попладне тие конечно пристигнаа во Кавадарци, полни со импресии за 1000- та километри извозени во чест на Тоше Проески,вело трка која ке се вози и в година.viber_image_2022-10-02_13-40-19-233 viber_image_2022-10-02_13-40-20-243 (1)