МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Општина Кавадарци е единствена општина во Република Македонија која изминатата година постави фотонапонски панели на сите јавни општински објекти со вкупна инсталирана моќ од 19,2 киловати на час. На фотографиите можеме да ја воочиме моќноста од фотоволтаиците, моменталната моќност на потрошувачи и моќност кон/ од мрежа за секој објект и секако еден приказ дека општинските објекти сами обезбедуваат вкупно 99 проценти од електричната енергија. Во Кавадарци реализацијата на ваквиот иновативен проект придонесе за заштита на животната средина, подобрувањето на квалитетот на животот на граѓаните, напредок во образованието бидејќи овие панели работат на користење на обновливи извори на енергија. Кавадарци уште еднаш, со ова покажа дека со домаќинско работење и со незначителни средства сепак, произлезе бенефит кој што го користат граѓаните на Општина Кавадарци. 382233801_869162457901090_8195130870218867618_n 382235159_869162347901101_8981260820371311666_n (1) 382236327_869162207901115_642879256257899188_n (1) 382237043_869162407901095_3593608088774912220_n (1) 382401483_869162421234427_708571733837882241_n (1) 384991489_869162497901086_5410272675461645907_n (1) 385001411_869162291234440_2739955848594852570_n (1) 385001411_869162291234440_2739955848594852570_n (3) 385022502_869162197901116_662734035274174632_n (1) 385027397_869162314567771_2284055955497785521_n (1) 385048751_869162241234445_5964784124069026581_n (1)