МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Кроењето лозје е значајно и одлучувачко за тоа каков род ке се набере.

Ова е значајно , особено ако имало минимални или поголеми измрзнувања на виновата лоза или друга сорта на грозје во периодот на зимата.Дипломираниот агроном Благоја Мишевски-професор во СОУ„ЃорчеПетров“ советува како правилнио да се изврши кроењето за да се обезбеди квалитетен род на грозјето.