На 10.11.2019 година во спортската сала на Факултетот за Физичка култура и здравте се одржа Меѓународниот натпревар 13 Ноември 2019 година.

На натпреварот учествува 450 натпреварувачи од 45 клубови од Македонија,Србија и Косово. КК Сансаи - Метал Апосотолов со освоени 14 златни, 7 сребрени и 9 бронзени медали беше прв на ранглистата и прогласен за најуспешен на натпреварот.

КК Сансаи - Метал Апостолов ги постигна следните резултати: Златни медали: 1. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година. 2. Филип Јанчев - кати поединечно 2009 година. 3. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година. 4. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година. 5. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година апсолутно ниво. 6. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година апсолитно ниво. 7. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година. 8. Тамара Ристовска - кати поединечно 2007 година. 9. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година апсолутно ниво. 10. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година апсолутно ниво. 11. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година. 12. Ката тим машки 2006/2007 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Костов и Мартин Прстенков. 13. Ката тим женски 2008/2009 година во состав: Тамара Ристовска, Марија Филипова и Кристина Цветкова. 14. Ката тим женски 2006/2007 година во состав: Данка Стојкова, Тамара Ристовска и Кристијан Митрев.

Сребрени медали: 1. Кристија Митрев - кати поединечно 2007 година. 2. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година. 3. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2009 година. 4. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година апсолутно ниво. 5. Ристовска Тамара - кати поединечно 2007 година апсолутно ниво. 6. Ката тим машки 2010/2011 година во состав: Филип Јанчев, Саша Огњеновиќ и Зоран Булуков. 7. Ката тим кадетки/јуниорки во состав: Данка Стојкова, Мелани Богева и Тамара Ристовска.

Бронзени медали: 1. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година. 2. Митрев Кристијан - кати поединено 2009 година. 3. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година апсолутно ниво. 4. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година апсолутно ниво. 5. Гоше Алексов - кати поединечно 2006 година. 6. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година. 7. Зоран Булуков - кати поединечно 2011 година. 8. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година. 9. Ката тим 2010/2011 во состав: Филип Јанчев, Сара Аврамова и Лидија Јаневска.

Браво за -Карате клуб Сансаи - Метал Апостолов