МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од Архивата на РТК со победниците на Женскиот кошаркарски шампионат на Македонија 2001/2002 година.
По освојувањето на титулата на ЖКК“Тиквеш Флорида“ 1994 година женската екипа на ЖКК „Тиквеш Балкан“,во натпреварувачката 2001/2002 година ја имаше шанската и го освои и шампионатот во женската кошарка.Желбата за освојување на двојната круна, против кошаркарките од Куманово на нивни терен беше инспирација спортската редакција на РТК со новинарот Мики Виденовиќ да направат специјална емисија, во која учествуваат повеке кошаркарки спортски работници од Кавадарци и Македонија .
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ