МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од Архивата на РТК овој пат ве потсетува и  ве запознава со Бранко Ивановски
Toj е хроничар на повоената изградба на Кавадарци.Фотографија и камера- две големи  љубови кои ги практикуваше до својата смрт.Бранко Ивановски кавадарчани најмногу го познаваат како новинар -дописник на Македонската радио телевизија.Богатата збирка  од над 3.000 фото - негативи, 300 фотографии и 300 слајдови,Ивановски додека беше жив ,ја остави на Музеј Галеријата.За него позната е анегдодата кога снимаше јавни настани а присутните кои сакаа да бидат снимени со камерата му се обраќаа„Чичко Бранко ‘де мене фани ме„.А тој на тоа си правеше шега -„Нуму така џанам-кај ми е алот сите да ве фанам“?!
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ