МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

  Со Архивата  на РТК, ве враќаме во 1999 година кога е реализирана емисијата за последните гајдаџии во Кавадарци:Коста Којчев,Коста Маркушев и Стојан Трајков од Рожден, кои зборуваат за гајдата која ја свират и на чија музика се пееле песните во ова и други наши села.