МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Пошумувањето беше извршено до одлагалиштето на Фени над селото

Недела на екологијата беше повод да биде реализирана акцијата на ЕД „Тисовец„ од село Возарци.Нивните активисти заедно со учениците од ПОУ „Страшо Пинџур“ од с. Возарци извршија пошумување во близина на селото. Во акцијата учествуваа зедоа и 10 ученици од Паралелката за деца со посебни потреби од Кавадарци, и вработени од Фени Индустри.Точната локација на садењето е веднаш до одлагалиштето над с.Возарци.