Оперативата на фирмата „Градба промет “од Кавадарци интензивно работи на изградбата на новиот кружен тек кај спојот на улицата „Блажо Алексов“ со Булевар „Видое Смилевски“.

Градежната механизација на изведувачот изврши тампонирање на дел од подлогата на една коловозна лента. Во оваа фаза од изградбата се профилира и втората коловозна лента, а полека се надзираат и контурите на идниот кружен тек. На сегашната раскрсница кај мостот „Белка“ ќе се формира кружен тек со рабници. Согласно проектот на овој потег беше извршено вадење на стариот асвалт, се изврши спроведување подземна инсталација на сите надземни кабли, а откако ќе завршат подготвителните работи ќе следува поставување два слоја на нов асвалт. Со ова ново сообраќајно решение ќе се подобри безбедноста во одвивањето на сообраќајот на возилата и пешаците во овој дел од градот.

30740366_2137609349796448_2057591279574843392_n.jpg

30729921_2137609283129788_7450432016924803072_n.jpg

30729488_2137609193129797_4433040976918872064_n.jpg

30725876_2137609173129799_6485319768495620096_n.jpg

30708339_2137609176463132_900536345686966272_n.jpg