МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Панорамата е направена на долниот дел од улицата Илинденска

На фотосост се гледат куќите на Крсте Јанакиев, Илфијадо Костов, Владо Ѓорѓиев, Трајко Ѓорѓиев, шарлагалницата на Диме Мукаетов, Темковци и дрруга. Фотографијата е од 1956 година во време на најголемата повоена изградба на Кавадарци, а ја снимил најголемиот фото-хроничар на Кавадарци Бранко Ивановски.