МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Членови на културно-просветното и спортско друштво “Братство“ од Кавадарци

Ова друштво е формирано во 1928 година и во својот состав имало пеачки хор, мандолински оркестар, театарско друштво и фудбалски клуб .

На фотографијата стојат од лево на десно: Ванчо Анѓушев, Ристо Митрев, Милан Даскалов, Диме Галапчев, Перо Митрев, Н. Славев, Ило Шкартов, седат Тошо Јанакиев, Славчо Темков кој свире на канон и Тошо Илиев.

Фотографијата е од 1930 година.