Настани во Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци за месец ноември

На 5 ноември 2018 во Галеријата, 19 часот - Изложба на уметнички фотографии на Љупчо Илиевски

6 ноември 2018, Галерија, 19.30 часот - Концерт на класични гитари

7 ноември 2018, Сала, 20 часот - Театарска претстава “Пасивно пушење“

9 до 11 ноември 2018 - Гостување на претставата “Пасивно пушење“ на Театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци во Србија (фестивалски настап во Уб и гостување во Ковин)

13 ноември 2018, Галерија, 19 часот - Изложба на ликовниот уметник Стефанија Стојановска

15 ноемвро 2018, Сала, 20 часот - Театарска претстава “Умри машки“ на Театарска група при Дом на култура “Мирка Гинова“ Демир Капија

16 ноември 2018, Сала, 18 часот - Фестивал на детски песни “Гроздоберче 2018“

17 ноември 2018, Сала, 18 часот - Фестивал на детски песни “Гроздоберче 2018“

19 ноември 2018, Галерија, 19 часот - Промоција на книга од Тодорка Андова

20 ноември 2018, Сала, 18 часот - Претстава на ученици од ОУ “Страшо Пинџур“ Кавадарци

23 ноември 2018, Галерија, 19 часот - Изложба “Протрузија“ на група ликовни уметници

Во ноември 2018 Театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ започнува со реализација на четвртата премиера за 2018 - Театар на сенки, претстава за деца.

Бројот на настани за месец ноември 2018 не е конечен.

ЈОУ Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци и Локална самоуправа на општина Кавадарци го задржуваат правото на објективни промени на термините на настаните со навремено известување и внесување на информацијата на нови настани во месец октомври 2018.