МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Изградба и проширување на патниот правец од Моклиште спрема селата во Бошавијата. Овој патен правец е направен уште за време на Балканските војни, ама бил доста тесен и непогоден за патување.

Фотографијата е направена во 1962 година од страна на Б. Ивановски.

П.Камчевски