Дополнителниот Заменик министер во министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски, денеска осврнувајќи се на лошата состојба со водните ресурси во Македонија, говореше за ниското ниво на Тиквешко езеро, чие ниво денеска било на кота 246.