Во врска со одржаната прес конференција на претседателот на ОО на СДСМ - Кавадарци Горан Тодоров, а на која тој јавно бара JP Комуналец на постапи во врска со случајот за приклучување на вода за објект на пратеникот Зоран Јованчев.

Тодорот на Прес конференцијата конкретно побара :

„Јавно прашуваме, дали Зоран Јованчев во периодот од 2016-2017 година извршил измама врз раководството на Ј.П Комуналец за да биде истиот приклучен на водоводот Лукар. Бидејќи се работи за дивоградба, лицата вработени во Ј.П Комуналец со ова исто така сториле кривично дело злоупотреба на службена положба.Бараме од Ј.П Комуналец да излезе со информации и против сите инволвирани во овој случај да превземат соодветни мерки.Ги повикуваме надлежните институции да спроведат темелна и ефикасна постапка за да се дојде до разрешница на овој случај.„-

ЈП КОМУНАЛЕЦ ДЕНЕСКА ДО РТК.МК ИСПРАТИ СООПШТЕНИЕ ВО КОЕ ЈАВНОСТА ЈА ИНФОРМИРА :

„ВО ВРСКА СО ИНФОРМАЦИЈАТА ДАДЕНА НА 14.10.2020 ГОДИНА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ОД СТРАНА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОО НА СДСМ КАВАДАРЦИ ГОРАН ТОДОРОВ, ЈП КОМУНАЛЕЦ ЈА ИЗВЕСТУВА ЈАВНОСТА ДЕКА СООДВЕТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВЕЌЕ ИМААТ ПОБАРАНО ИНФОРМАЦИИ ЗА НАСТАНОТ И ЈП КОМУНАЛЕЦ КАВАДАРЦИ ИМА ПОСТАПЕНО ПО ИСТОТО„.

121812027_361123908569128_1054723314477502140_n