Денеска во ООУ,, Страшо Пинџур,, Кавадарци од страна на ангажираната фирма за товарен патен транспорт,, Јами,,Дооел, во вид на донација, се изврши уривање на постоечката стара барака како би се ослободил простор за изградба на новата училишна спортска сала.

Со започнувањето на градење на оваа спортска сала образованието во Кавадарци целосно го решава проблемот со спортски училишни сали во училиштата.

123137126_2885209048369804_4041191124761908924_n 123399737_2885209151703127_4669895189748864332_n