МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ОТКАКО КЕ БИДЕ ИЗГРАДЕН ОВОЈ ОБЈЕКТ КЕ СЕ ГРАДИ ИСТ ТАКОВ И ВО СЕЛО СОПОТ

Главен инвеститор на два спортски објекти во Марена и Сопот е Општина Кавадарци.

Изградбата на новите соблекувални на игралиштето во с.Марена влегува во завршна фаза. Објектот е во фаза на карабина и додека деновиве се работи на ентериерно и екстериерно средување паралелно се работи на електричната инсталација како и на водоводната и канализациона мрежа. Овој проект чини еден и пол милиони денари а изведувач на работите е фирмата Пер Инженеринг. Новите соблекувални се очекува да ги подобрат условите за спортување а пред се интересот за фудбалот во ова населено мессто. Марена во моментов настапува во третата македонска фудбалска лига но овој стадион многу пати го користат и други екипи меѓу кои и екипата на ГФК Тиквеш. По завршувањето на објектот истата градежна оператива ке се пресели во с. Сопот каде ке се гради ист објект кој се очекува да го врати фудбалскиот сјај во ова кавадаречко село.

М.В.

161893431_491853745520652_4608916328847437202_n 162301342_1643065335879245_5162684049376808738_n 161838127_865614660952888_191193880543981955_n