МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Најдобрите македонски стрелци се бореа за место во репрезентацијата. Денеска на стрелиштето во гимназијата Добри Даскалов се одржа 25 издание на меморијалниот турнир Ристо Танев.

Заради пандемијата турнирот наместо со војничка се одржа со воздушна пушка и на него учествуваа 15-тина најдобри стрелци од Македонија. Најдобрите на турнирот ке обезбедат учество на меѓународниот турнир во Белград како членови на македонската репрезентација.

Резултати:

1.Лилјана ИлиеваСК Кавадарци 612.9 2.Анастасија Мојсовска-СК Стрелец -607.6 I 3.Мартин Ангелески СК Херој Прилеп 605.8 кругови

1-Лилјана Илиева- СК Кавадарци 612.9

2. Анастасија Мојсовска СК Стрелец 607,6

3. Мартин Ангелески СК Херој Прилеп 605,8

-Видео изјава на;

-Горан Илиев СК - Кавадарци

и -Трајче Дамески- селектор

242755708_4867345419945327_5951567860954601159_n 242770380_226874506145986_3621136450710366199_n 242773442_1918795571636067_4321958391088875288_n