НИСКОЛИГАШИТЕ НЕМА ДА ИГРААТ ФУДБАЛ - НАЈВЕРОЈАТНО И ВТОРОЛИГАШИТЕ КЕ ГО ПОДРЖАТ БОЈКОТОТ

Владата донесе нови мерки за заштита од ширење на корона вирусот и на сите спортски колективи во Македонија им наложи да се тестираат најмногу 72 часа пред натпревар, па веќе почнаа и првите негативни реакции на оваа одлука. Имено, фудбалските третолигаши од лигите Запад и Југозапад веке најавија дека нема да се играат натпревари доколку на сила стапат новите мерки. Неофицијално дознаваме дека на ист потег се подготвуваат и второлигашите.Ковид-кризата ги погоди сите спортски клубови па тешко дека нисколигашите ќе имаат средства да прават задолжителни тестови пред секое коло. Ако оваа вест биде потврдена тоа ке значи дека утре во Росоман нема да се игра фудбал. И не само таму........

м.в.

https://sportmedia.mk/2020/10/30/%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%b8-%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b4%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d1%80%d0%b5/