МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 26 и 27 мај 2018 година  Кавадарци беше домаќин  на фудбалските надежи.Дојдоа најдобрите екипи на детски школи за фудбалери родени 2006,2007,2009, и 2010 од Велес, Неготино, Струмица, Штип  и регионот ,кои играа меѓусебни средби   на завршниот турнир кој Фудбалската Федерација на Македонија го организира заедно со ГФК Тиквеш 1930   неколкумина тренери на  и вљубеници и подржувачи на  фудбалот.Турнирот го отвори Миле Масларков-претседател на Управниот одбор на  ГФК Тиквеш, посакувајќи им на младите фудбалери успешен турнир и фер-плеј натпревари.Се играше на принципот :на три терени , секоја средба се иград на  две полувремиња по 25 минути, три корнери пенал.Поради возраста на фудбалерите теренот беше значителчно намален.
 
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ