МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Овие цени ги договорија лозарите и винарите со медијаторство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.На прес-конференција во вчера во Неготино овие цени ги соопштија лозарите и винарите и претставниците на Министерството, во присуство на градоначалниците на Кавадарци и Неготино Заменик - министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Ванчо Костадиновски, нагласи договорот опфаќаат и измена на законот за вино и нормално спроведување на активности од надлежноста на земјоделскиот инспекторат.