МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Димитар Пецов е значајна личност во спортскиот живот во Кавадарци . Пет децении е со неговото присуство во спортот, Диме е човек за создавање на кошаркарски ѕвезди.
Повеќе од заслужено низ годините го заслужи статусот најголем пронаоѓач на кошаркарски таленти што е негова гордост, но и гордост на сопругата Благица, ќерката Софија и на синот Тимчо, кој успешно го наследи таткото во тренерскиот занает.Тој кавадаречката кошарка ја издигна на високо ниво и денеска го има тоа ниво.Во ова емијата го прашавме Пецов за неговата прва љубов-ракометот, за ретката книга која 1995 година ја посвети на ракометот„Ракометен незаборав“, но и за активната работа во кошарката со машката и женската екипа на Тиквеш и за неговото гледиште за кошарката денес, и на крај тој упати порака до младите поврзана со спортот.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)