МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Актерот и режисер Васо Ангелов- е доајен на кавадречкото театарско небо.Неговиот лик-асоцира на смеа, на комедија, на театар...
Од Архивата на РТК овој пат преку документарната емсија на Зорица Атанасова-“Театарска карасевда „ не враќа во 2000 година .Документарката посветена на актерот и режисер Васо Ангелов е сублимат на неговата успешна кариера .За него говорат неговата сопруга Бина, режисерот Балагоја Андреев,актерите Владимир Ангеловски-Дади,Ванчо Петрушевски, Алекдсандар Малинков,Милица Гочевска,Бранко Ѓорчев ,Диме Илиев и други...