МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Село Бегниште е оддалечено 16 километри од Кавадарци.Селото има околу 400 жители.Во овој крај, каде се наоѓа Бегниште зрее најубавото грозје во Тиквешијата.Питомата клима, вредниот народ, обичаите поврзани со џаламарите се надалеку познати кога ке се спомене името на ова село.