МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Гевреците на Фурци
Во Кавадарци не така одамна имало повеке фурни разместени во градот. Речиси сите со текот на времето згаснале освен неколку каде се произведува леб на жар или разни пецива.Ние сакаме да посветиме внимание на пекарата на Фурци,каде сеуште се произведуваат гевреци. Доминира производството на ова ориентално пециво, но овде се вршат и други услуги за печење;пити,леб,и друга храна. Се работи за една од најстарите фурни во градот која се наоѓа во близина на јаворот во Кавадарци . Сегашниот сопственик Никола занаетот го наследил од неговиот дедо
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ