МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

Селото Бојанчшите 2000 година.Музична емисија посветена на народните обичаи во Тиквешките села, која е реализирана од новинарот Маријана Пешиќ и камерманот Блаже Малинков.Претставени се сега целосно, нашите обичаи за  разми адети, а спосебно оние кои се поврзани со женачки и мажачки,дочек на гости, и слично.Групата „Васил Хаџинамов„ одлично ги обработила обичаите , а задно со играорците од Домот на културата и ги одиграла.