МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

Докуменетарна емисија  посветена на плетењето –кое во Тиквешијата  било доста застапено.Во село Сирково ја снимивме тетка Николина-мајстор на овој занает.Од хоби,како одминувало времето, плетењето и станува секојдневан обврска, па така стигнала до 250 завршени плетени комплети за разна намена во домаќинството.Николина Стојановиќ од село Сирково беше соговорничка на новинарката  Маријана Пешиќ2001 година.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)