Ристо Михов (1888-1963), сопругата Зора (1901-1973), децата Милка, Нада, Мишо и Никола снимени во студиото на Благој Мангарот.

Ристо Михов е првиот претседател на т.н. “Црвена комуна“ во Кавадарци во 1920 година кога КПЈ победи на општинските избори во Кавадарци. По донесувањето на Обзнаната и забраната на КПЈ, Ристо Михов заедно со Страшо Пинџур и Ѓошо Бојаџиев во 1939 година ја обновуваат работата на КПЈ во Кавадарци по 20 години илегала.

Петре Камчевски