МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Пред точно 101 години во 10 часот наутро по пробивот на Солунскиот фронт (Македонскиот фронт ), француската војска со целото вооружување преку Рожден и Ваташа, влегуваа во Кавадарци. На фотографијата француските војници во чаршијата пред Али Газелниковбеговата џамија. Бугарската војска два дена пред тоа го напушта Кавадарци

Фото-П.Kамчевски

.