Се известуваат жителите на Кавадарци дека денеска со почеток од 16 и 30 часот ќе се започне аеродезинфекција. Жителите кои живеат во куќи и станбени згради кои се наоѓаат на самите улици пожелно е да ги затворат своите прозори и врати. Во акцијата ќе учествуваат 5 возила кои ќе вршат аеродезинфекција.